Apelacija: Dolcetto d’Alba doc
Sorta: Dolcetto
Područje proizvodnje: La Morra
Proizvedene boce: 10.000 / 15.000
Starost vinove loze: od 20 do 40 godina
Sastav tla: vapnenački, ali i vrlo pjeskovit
Izloženost: različita, uglavnom sjeverna i sjeveroistočna
Vinifikacija: maceracija na koži oko 2 do 3 dana maksimalno u rotacijskim fermentatorima s kontrolom temperature, odležavanje u spremniku od nehrđajućeg čelika oko 10 mjeseci
Boja: intenzivna ljubičasta
Nos: arome ljubičice i crne trešnje
Okus: suhi, ali mekani, nježni tanini, pun okus trešanja i crne trešnje. Srednjeg tijela, lako piće koje se može cijeniti u ljetnim mjesecima, posluženo malo ohlađeno. U Italiji se smatra izvrsnim svakodnevnim vinom
Prijedlog posluživanja: predjelo, jela od tjestenine, bijelo meso, lagani sir, salama, pizza, panini
114,95 kn
56 na zalihi